Fortsatt sänkt vistelsetid på förskola för vissa grupper

Barn på förskola som målar Barn på förskola som målar Foto: Mostphotos

Grund- och förskolenämnden förlänger beslutet om sänkt vistelsetid för barn på förskolan vars föräldrar är arbetslösa eller föräldralediga till följd av det rådande läget. Beslutet gäller från den 1 januari 2021 till och med den 30 juni 2021. Detta innebär att vistelsetiden på förskolan för dessa barn fortsatt kommer vara 15 timmar per vecka.

Verksamheterna ute på skolorna befinner sig på grund av covid-19 i ett ansträngt läge, sjukfrånvaron är högre än vanligt vilket ökar trycket på de som kan arbeta. Bakgrunden till det förlängda beslutet är att förskolan fortsatt behöver tänka långsiktigt och hållbart på grund av rådande och framtida omständigheter gällande covid-19. Beslutet förlängs för att säkra att förskolans medarbetare fortsatt ska kunna ge barnen en pedagogisk omsorg av god kvalitet.

Här hittar du mer information riktad till förskola och skola kring corona

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 21 december 2020