• Dags att nominera till de pedagogiska priserna

3 juni 2020

Vet du någon lärare, förskollärare, fritidspedagog, kock eller någon annan inom skolvärlden som har gjort det där lilla extra och är värd att uppmärksammas?

• Haninge kommun nominerad i skolmatstävlingen White Guide Junior

2 juni 2020

Haninge kommun är nominerad till "Årets hållbara skolkommun" i tävlingen White Guide Junior. Runstensskolan, Brandbergsskolan och Svartbäcksskolan har också nominerats för sina skolmatsinsatser.

• Påverkan på kommunens verksamheter

31 mars 2020

Haninge kommun arbetar med hanteringen av coronaviruset, bland annat med samverkan i regionen, samordnad kommunikation och med bemanningsplanering. Den här veckan går kommunen in i ett nytt läge, i och med att vi ser en påverkan på våra verksamheter.

• Kemilärare tillverkar egen handsprit

25 mars 2020

Efterfrågan på handsprit är stor. För att inte förråden ska sina inom den kommunala omsorgen samlades kemilärarna på Fredrika Bremergymnasiet för att tillverka egen handsprit.

• Distansundervisning på gymnasiet och Centrum Vux från 18 mars

17 mars 2020

Från och med onsdagen den 18 mars bedriver Haninge kommuns gymnasieskolor, Fredrika Bremergymnasiet och Riksäpplet, samt vuxenutbildningen, Centrum Vux, distansundervisning. Därmed följer kommunen Folkhälsomyndighetens rekommendationer som gavs den 17 mars.

• Om nya coronaviruset

17 mars 2020

Folkhälsomyndigheten bedömer att risknivån för spridning av det nya coronaviruset i Sverige fortsatt är mycket hög. Haninge kommun samverkar med ansvariga myndigheter och följer utvecklingen dagligen. Här hittar du information som rör Haninge kommun specifikt samt generell information om det nya coronaviruset från samverkande myndigheter.

• Tyck till om förskolan och skolan

2 mars 2020

Nu får elever och vårdnadshavare chansen att tycka till om förskolan och skolan via Haninges skolenkät.

• Välkommen till skoldialog om fysisk hälsa!

28 februari 2020

God och nyttig mat och fysisk aktivitet lägger grunden för en god skolgång. Torsdagen den 12 mars bjuder kommunen in dig till en skoldialog med inspirerande föreläsningar där förskolebarns och elevers fysiska hälsa står i fokus. Kom och lyssna och ställ frågor till våra experter!

• Ansök om skolskjuts senast 1 april

26 februari 2020

Alla elever i grundskolan, grundsärskolan och gymnasiesärskolan som har behov av skolskjuts måste ansöka om skolskjuts varje nytt läsår.

• Ny skola i Vega klar till höstterminen 2020

22 januari 2020

Skolan i Vega med namn Nakterhusskolan, kommer stå klar till höstterminen 2020 med plats för totalt 420 elever från förskoleklass upp till årskurs 6. Välkomna till informationsmöte om skolan den 23 januari.

• {{item.Title}}

{{item.LastModifiedString}}